Wat kost U-diet?

De kosten voor het  programma van U-diet zijn opgebouwd uit een bijdrage voor het dieetprogramma en een bijdrage aan de diëtist.
Een deel van de opbrengsten zal besteed worden aan onderzoek naar de effecten van voeding bij chronische ziekten.

Kosten en vergoeding door de verzekering

Het U-diet programma duurt 12 maanden en de programmakosten zijn €29,95 per maand. Wij rekenen eenmalig €19,95 administratiekosten. Hiernaast zijn er ook kosten voor de diëtist. Je zorgverzekeraar vergoed hier een gedeelte van. Per kalenderjaar is er 3 uur dieetadvisering in de basisverzekering opgenomen (hier is het eigen risico op van toepassing!) en afhankelijk van je aanvullende verzekering is er mogelijk nog extra vergoeding voor dieetadvisering inbegrepen.

In 2024 is het uurtarief van de diëtist rond de €80,00. Afhankelijk van het moment in het jaar waarin je start met het U-diet programma kun je gebruik maken van de vergoeding vanuit je zorgverzekeraar van twee kalenderjaren.

Voor de start betaalt u eenmalig administratiekosten van € 19,95 en de programmakosten van de eerste maand van €29,95. Na de eerste maand worden de programmakosten steeds maandelijks van uw rekening afgeschreven gedurende het hele programma van 1 jaar. Als u binnen de eerste maand besluit te stoppen, kunt u binnen 28 dagen opzeggen. We geven geen geld terug voor de administratiekosten en de programmakosten van de eerste maand.

Hoe dit werkt, wordt duidelijk tijdens het intakegesprek. Met dit gesprek van 45 minuten beginnen we het programma. Hier kun je al je vragen stellen en zal de diëtist ook uitleg geven over het U-diet programma en vragen stellen over jouw persoonlijke situatie om samen tot een goede keus te komen. Besluit je na het gesprek toch niet mee te doen, dan betaal je alleen voor dat intakegesprek, wat door de diëtist gelijk bij je zorgverzekeraar gedeclareerd zal worden.

Voor meer informatie over vergoedingen van de verzekering kun je terecht op deze pagina van het Voedingscentrum:

Wanneer wordt voedingsadvies vergoed?

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op via dit formulier.