Mediterraan dieet (matig koolhydraat beperkt)

Het Mediterraan dieet is een goede manier om gezond en lekker te eten en je lichaam gezond te houden. Het helpt je ook om af te vallen en op een goed gewicht te blijven. Onderzoek (bron) laat zien dat dit dieet goed is om je gezondheid op verschillende manieren te verbeteren.

Afvallen:
Mensen die het Mediterraan dieet volgen, zijn minder vaak te zwaar. Door ook wat minder koolhydraten te eten, kunnen mensen hiermee goed afvallen.

Cholesterol:
Dit dieet kan ervoor zorgen dat je cholesterolniveau daalt, vooral het slechte LDL-cholesterol. Dat is goed, want het vermindert het risico op hart- en vaatziekten.

Bloedsuiker:
Het Mediterraan dieet kan je bloedsuikerspiegel stabiel houden. Dat is goed voor mensen met diabetes of mensen die een risico lopen om diabetes te krijgen.

Bloeddruk:
Onderzoek laat zien dat het dieet kan helpen om je bloeddruk te verlagen. Dat is goed voor je hart.

Levenskwaliteit:
Het Mediterraan dieet wordt geassocieerd met een betere levenskwaliteit. Dat komt door de gezonde voeding en het genieten van lekker vers eten.

Hoe het werkt bij U-diet:
Bij U-diet krijg je hulp van een ervaren diëtist om het Mediterraan dieet te volgen. Je start met een variant van het Mediterraan dieet dat laag is in calorieën en koolhydraten, zodat je goed kunt beginnen met afvallen. Na 3 maanden kun je je voeding langzaam wat uitbreiden, waardoor je uiteindelijk een voedingspatroon hebt opgebouwd dat je je leven lang kunt volhouden en waarmee je je gewichtsverlies en gezondheid kunt behouden.

De U-diet app ondersteunt je bij elke stap, met informatie, dagmenu’s, recepten, uitdagingen en motivatie om ervoor te zorgen dat het U-diet programma een succes wordt!

 

 

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op via dit formulier.