Hoe werkt U-Diet?

U-Diet is ontstaan uit jarenlang onderzoek aan het Erasmus MC. Dit leefstijlprogramma is bewezen effectief in het verlagen van het gewicht, medicatie en een verbeterde levenskwaliteit.

Je volgt een programma van een jaar met persoonlijke doelen, waarin je via de U-Diet app wordt begeleid door een erkend diëtist.

Jouw reis met U-Diet 

Omarm je nieuwe levenstijl in 4 simpele stappen 

Aanmelden

Je meldt je aan voor deelname aan het U-Diet programma.

Intakegesprek

Bespreek jouw persoonlijke situatie met één van onze diëtisten.

Kies progamma

Kies samen een programma, daarna word je ingedeeld bij een groep.

Start met afvallen

Behaal jouw doelen met de hulp van een duidelijke structuur, samen met de app, de diëtist en je groepsleden.

Onze dieetprogramma’s

U-Diet biedt op dit moment drie verschillende diëten aan. Op basis van jouw situatie en voorkeur kun je dus kiezen hoe je met de U-diet aanpak naar een gezond gewicht wil gaan.

Simpel en Snel (VLC dieet)

Simpel & Snel is een methode om af te vallen die heel goed is onderzocht en leidt tot het meeste gewichtsverlies. Door gewicht te verliezen verbeter je ook andere aspecten van je gezondheid.

Mediterraan en Gezond (matig koolhydraatbeperkt)

Mediterrraan & Gezond is een programma waarbij je lekker en gezond kunt eten in Mediterrane stijl. Het is aangetoond dat deze manier van eten je gezondheid verbetert en je helpt met afvallen en op een goed gewicht te blijven.

Puur en onbewerkt

Puur & Onbewerkt is ons programma dat zich richt op zoveel mogelijk onbewerkte voeding, wat je gaat helpen om af te vallen. Uit onderzoek blijkt ook dat deze methode ervoor zorgt dat je lichaam op een gezonde manier voedingsstoffen omzet in energie.

U-diet app

Tijdens het programma word je begeleid via de U-Diet app. Daar kun je communiceren met je diëtist en de andere deelnemers.

De app houdt je doelen en je voortgang in de gaten en ter ondersteuning je vindt er uitdagingen, tips en lekkere gezonde recepten.

 

Veelgestelde vragen

Waarin verschilt U-Diet van andere programma’s?

Het programma is ontwikkeld en getest door specialisten van het Erasmus MC, die werkzaam zijn op het gebied van voeding en gedrag. Het komt rechtstreeks uit de zorg.

Het programma levert direct resultaat, in de eerste 3 maanden proberen we al veel verschil te maken.

Je staat onder begeleiding van een erkende diëtist gedurende het hele programma.

Je leert om gedragspatronen te doorbereken en een gezonde levensstijl te ontwikkelen.

 Je maakt gebruik van een speciaal ontwikkelde coaching app. Via de app krijg je ook steun van groepsgenoten.

Waar is U-Diet op gebaseerd?

U-diet is wetenschappelijk ontwikkeld door het Erasmus MC. Dr. Kirsten Berk heeft het programma samengesteld na 6 jaar onderzoek en getest met 200 mensen.

Hoe is het U-diet programma opgebouwd?

Met behulp van de app, begeleiding van de diëtist en digitale groepsbijeenkomsten verander je in 1 jaar je leefstijl.

De eerste 3 maanden van het programma zijn gefocust op het bereiken van een gezond gewicht. Het doel is dat je op een verantwoorde manier afvalt.

Hierna worden de diëten stap voor stap uitgebreid en wen je aan een nieuwe leefstijl, samen met de andere deelnemers. Via de app kies je gemakkelijk recepten die bij jouw doel passen.

In de laatste fase wen je aan een voedingsschema waarmee je op gewicht blijft. Ook na het programma. Eigenlijk leer jij jezelf een nieuw eetpatroon aan. Doordat je jouw leefstijl opnieuw op een gezonde manier hebt opgebouwd, blijf je op gewicht.

Heb je nog vragen?

Neem een kijkje op de pagina Hoe werkt het of kijk bij de Veelgestelde vragen. Je kan natuurlijk ook een vraag stellen. Maak dan gebruik van dit formulier.

Copyright MBS BV 2024