Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen.
- Leg de auberginehelften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie (per 4 personen) en bestrooi met de gerookte-paprikapoeder.
- Rooster ca. 25 min. onder het midden van de oven.
- Snijd ondertussen elke kipdijfilet in 4 stukken en schep om met de al-andalus.
- Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 10 min op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
- Houd 2 takjes oregano achter voor garnering en snijd de rest van de blaadjes fijn.
- Snijd de tomaten in partjes. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de vrucht en pers 1 helft uit.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan een bak de tomaten en broccolirijst met de oregano 3 min op middelhoog vuur.
- Schep het citroenrasp en 1 el -sap door de broccolirijst. Breng op smaak met peper.
- Verdeel de rijst over borden, leg er een auberginehelft op en verdeel de gegrilde kip erover. Bestrooi met de rest van de oregano.
Recept oorsprong: Ah