Paella van bloemkoolrijst met garnalen (Mediterraans)

Recept Informatie

Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 2

Voedingswaarden:

  • Energie: Ca. 343 kcal
  • Vet: 8 gram
  • Eiwitten: 32 gram
  • Koolhydraten: 28 gram

Ingrediënten

  • 1 Ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1/4 citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 225 g cocktailgarnalen (diepvries)
  • 150 g tuinerwten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 200 ml groentebouillon (minder zout)
  • 400 g bloemkoolrijst
  • Peper naar smaak

Bereiding

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de paprika en snijd in blokjes. Snijd de citroen in partjes.
  2. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg vervolgens de garnalen, tuinerwten, knoflook, paprika, tomatenpuree en de kruiden toe en bak kort mee.
  3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  4. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook 2 à 3 minuten zonder deksel op de pan. Schep regelmatig om.
  5. Breng op smaak met peper.
  6. Serveer de paella met een partje citroen.

Recept oorsprong: Diabetesfonds

Copyright MBS BV 2024